Monday, May 08, 2017

Bakat Artis Dulu Hingga Sekarang


Siapa tak kenal jejaka kacak yang masih belum menamatkan zaman bujangnya ini. Anuar Zain yang lahir pada 15 Febuari 1970 ini mulakan kariernya sejak dibangku sekolah lagi. Seawal usia kanak-kanak lagi beliau sudah melonjakkan nama beliau sebagai penyanyi yang terkenal dengan lagu Kain Pelikat. Hebat!


Siapa tak kenal dengan 3 serangkai adik beradik ini iaitu Anne Ngasri, Darling Ngasri dan Bell Ngasri yang sangat popular terutamanya Anne belakon dalam drama Cili Padi. Tahu tak? Kalau lupa.. pergi google cepat.


Shila Amzah memulakan kariernya sejak berumur 4 tahun. Hasil dorangan terutama bapanya sendiri iaitu Nd Lala serta ibunya terus mencipta nama sehingga kini terkenal di negara China. See her level sekarang kelaskan? walaupun di Malaysia dihimpit dengan pelbagai kontroversi namun di China menjadi pujaan ramai. Tahniah sis!


Kalau dulu kita tengok banyak watak kanak-kanak dibintangi oleh beliau kerana kepetahan berkata-kata dan pandai memainkan watak, sekarang melatop sudah jadi mamat sado pujaan ramai wanita di luar sana. Helokkan uols si Aedy Asyraf ni? Bermula berkecimpung dalam bidang lakonan sejak berumur 7 tahun lagi. Aedy pernah berlakon cerita Jutawan Fakir, Tentang Bulan, Tangkai Jering dan banyak lagi.


Bermula kariernya seawal 12 tahun Elfira Roy kekal sampai sekarang. Kau mampu? Kini gembar gembur pulak kisah percintaan dia dengan Sufian Suhaimi pula, siap sambut ulang tahun naik helikopter lagi sweet sangat. Kita doakan yang terbaik jelah.


So korang mula kerja dari umur berapa pula? Kalau ku sejak umur sekitar 9 tahun lagi iaitu jual ais krim malaysia. Hahaha yang itu je kita mampu wak

1 comment:

Joe Summers said...

Hi nice reading your posst

Copyright © Syazwan Rahman Designed by azhafizah.com